Menu

przystawki i zupy

TATAR

RĘCZNIE SIEKANY TATAR Z REGIONALNEJ
POLĘDWICY WOŁOWEJ

WIEJSKIE ŻÓŁTKO, CHLEB NASZEGO WYPIEKU

52 PLN
Ravioli burak 3

RAVIOLI Z BURAKA

SER RICOTTA, PRAŻONY ORZECH LASKOWY, POMARAŃCZA

30 PLN
Śledz

KLASYCZNY ŚLEDŹ BAŁTYCK

KOMPRESOWANE JABŁKO Z KOPREM, MARYNOWANA CEBULA W CYDRZE, ŚMIETANA, ORZECH LASKOWY

26 PLN
ROS

ROSÓŁ Z KACZKI

MAKARON, LUBCZYK

29 PLN
Logo Zielony Pałacyk

BARSZCZ CZERWONY NA WĘDZONCE

USZKA Z GRZYBAMI

32 PLN
Krem_ni_z_gruszki_ni_z_pietruszki_2023_październik_nr12

NI Z GRUSZKI NI Z PIETRUSZKI

GRUSZKA, KORZEŃ PIETRUSZKI, SŁODKA KRUSZONKA Z SEREM PLEŚNIOWYM

30 PLN
Logo Zielony Pałacyk

KREM Z BOROWIKÓW

POZNAŃSKA CHRUPKA

35 PLN
Krem_ni_z_gruszki_ni_z_pietruszki_2023_październik_nr12

KLASYCZNY ŻUREK

WĘDZONY BOCZEK, KIEŁBASA, LEŚNE GRZYBY, JAJKO Z WOLNEGO CHOWU

36 PLN
Logo Zielony Pałacyk
35 PLN

dania MĄCZNE

WSZYSTKIE PIEROGI ORAZ SZAGÓWKI SĄ PRZEZ NAS RĘCZNIE LEPIONE

talerz grzyby z kapustą

PIEROGI Z KONFITOWANĄ KACZKĄ

PUREE JABŁKOWE, ŻEL Z CZERWONEJ KAPUSTY

52 PLN
talerz piergoi z mięsem

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI LEŚNYMI

OGÓREK KISZONY, PRAŻONA CEBULA

45 PLN
PIEROGI RUS

PIEROGI Z PYZĄ I SEREM

KWAŚNA ŚMIETANA, SKWARKI, BOCZEK

40 PLN

dania główne

talerz stek

STEK Z REGIONALNEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ

ZIEMNIAK FONDANT, SELEKCJA GRZYBÓW SAUTE, DZIKI BROKÓŁ, GROSZEK CUKROWY, PIEPRZOWY DEMI GLACE Z BALLANTINES

128 PLN
KACZKA

KONFITOWANE UDKO Z KACZKI

KOPYTKA, MODRA KAPUSTA, JABŁKO, SOS WINNY Z TYMIANKIEM Do końca listopada niedostępne

74 PLN
talerz schab

KULTOWY SCHABOWY Z KOŚCIĄ ZE
ŚWINI PUŁAWSKIEJ

MAŚLANE PUREE ZIEMNACZANE, PIECZARKA SAUTE, KARMELIZOWANA CEBULKA, BURAKI

70 PLN
KURCZAK 2

KUKURYDZIANY KURCZAK SUPREME

ZIEMNIAK SAUTE, MŁODA MARCHEWKA, CUKINIA, KALAFIOR, BIAŁY WINNY SOS Z ESTRAGONEM

71 PLN
Sandacz

FILET Z SANDACZA

ARANCINI, PUREE Z KALAFIORA, DZIKI BROKÓŁ, BRUKSELKA, SOS MAŚLANY BEURRE BLANC

80 PLN
Zdjecie-WhatsApp-2023-10-12-o-16.06.27_6b7e6d31

RISOTTO Z GRZYBAMI LEŚNYMI

PARMEZAN

46 PLN
ŻEBRO2

ŻEBRO WOŁOWE W SOSIE WŁASNYM NA CZERWONYM WINIE

PUREE ZIEMNIACZANE, MARCHEW I PIETRUSZKA ASSIETTE

87 PLN
Golonka 3

JAGNIĘCA GOLONKA SOUS VIDE

SELEROWE PUREE, PIECZONA MARCHEW, BRUKSELKA, POR, SOS DEMI-GLACE NA CZERWONYM WINIE Z MORELĄ

90 PLN

dESERY

BANANOWIEC 2

DACQUOISE

BEZA, KREM, ORZECH PEKAN, DAKTYL, ŚWIEŻE OWOCE

39 PLN
CREME B WAN

CREME BRULEE WANILIOWY

30 PLN
TOFFIEE

STICKY TOFFEE PUDDING

DAKTYLOWA MUFFINKA, SOS TOFFE, SORBET CZEREŚNIOWY, ŚWIEŻE JEŻYNY

30 PLN
CREME BR KAWA

CREME BRULEE KAWOWY

31 PLN
LODY
PLN

MENU OPUBLIKOWANE NA STRONIE MOŻE SIĘ RÓŻNIĆ OD DOSTĘPNEGO W RESTAURACJI

DODATKOWO

SZEF Kuchni poleca

KONFITOWANE UDKO Z GĘSI

75 PLN

PYZY, MODRA KAPUSTA, SOS DEMI GLACE Z DODATKIEM ŻURAWINY

DODATKOWO
ZAPRASZAMY NA

SŁODKIE ŚRODY

DO KAŻDEGO DESERU KAWA w PREZENCIE

Co Tydzień pieczemy dla Was nowe CIASTO

Z myślą by każdy mógł znaleźć coś dla siebie 🙂

KAWA w Prezencie !!

CREME B WAN
LODY
BANANOWIEC 2
Screenshot_20240117_095245_Gallery
DODATKOWO
ZAPRASZAMY NA

Słodkie czwartki

DO KAŻDEGO DANIA GŁÓWNEGO - CIASTO w PREZENCIE !!

Co Tydzień pieczemy dla Was nowe CIASTO

Z myślą by każdy mógł znaleźć coś dla siebie 🙂

ciasto w prezencie !

Sledz
CIASTO SZARLOTKA
Golonka
Ravioli

SPRÓBUJ TEŻ NASZYCH NAPOJÓW SEZONOWYCH

ZALEŻNIE OD PORY ROKU SERWUJEMY DLA WAS ROZGRZEWAJĄCE HERBATY ORAZ NAPOJE CHŁODZĄCE !